Oppskrift på boller uten egg og melk.
Dette trenger du (til 25 boller):
* 125 gr margarin uten melk
* 5 dl melk som tåles (Rismelk/havremelk/soyamelk)
* 50 gr gjær
* 1 dl sukker
* 1 ts kardemomme
* ca. 1,3 literl hvetemel
Slik gjør du:
Margarinen smeltes, ha i melken og varm dette fingervarmt.
Bland dette med gjær/tørrgjær.
Ha i det tørre, men hold igjen litt på melet.
Eltes godt med kjøkkenmaskin/håndmixer eller for hånd.
Deigen er ferdig når den slipper bollen.
Dekk deigen med plast og la den heve i minst 40 minutt.
Elt deigen når den er ferdig hevet.
Rull boller. Legg de på brett m/bakepapir.
Dekk med klede og la heve til dobbelt størrelse, ca 45 minutt.
Hvis de skal bli vanlige boller så kan nå stekes slik de er, skal de bli skoleboller så må det lages vaniljekrem.