Dette er vår oppskrift på en deilig bringebærkake med gele og nøttebunn.
Nøttebunn:
Kakeform på 28 cm.
250 gr nøtter, gjerne forskjellige nøtter hakkes etter ønske.
Grove eller fin hakkede.
200 gr sukker
4 stk eggehvitter. Skill eggene og bruk bare hvittene, de stivpiskes i mixer, ha i sukker og visp til en blanke overflate.
Bland nøttene i til slutt med en slikkepott, litt forsiktig.
Ha blandingen i en kakeform med bakepapir.
Stekes ved 180 grader i ca 35 til 40 min. Avkjøl kakebunnen.
Bringebær formage:
300 gr bringebær, helst ferske, men frosne kan også brukes
varmes opp og ha i:
100 gr sukker og
1/2 vaniljestang.
Bløtlegg 10 stk gelantinplater i kaldt vann.
Når bærene er gjennomvarmet/kokt lett, ha i gelantinplatene ved i klemme ut vannet først. De løser seg fort opp.
Avkjøl bærene, men de må ikke stivne.
5 dl fløte vispes til krem og ha i bærene før de stivner. Ha fromgeèn over kakebunnen og sett det i kjøleskapet til det er helt stivt.
Obs! Det er lettere å legge nøttebunnen på det kakefatet det skal serveres på, og deretter sette på kakeringen, før man har i fromgeèn. Da beholder kake sin form.
På denne kaken er det også lagt på et lag med bringebærgelè og pyntet med bringebær.
Kok opp 4 dl vann og bruk en pakke bringebær gelè. Følg bruksanvisningen på pakningen, Avkjøl, men må ikke bli stivt.
Hell over gelèen etter at bringebærene er plassert på kaken.
Sett kaken i kjøleskap til dagen etter eller minst 4 timer.
Lykke til, den ble kjempe god!