Dette er vår oppskrift på en deilig bringebærkake med gele og nøttebunn.

Nøttebunn:

Kakeform på 28 cm.
250 gr nøtter, gjerne forskjellige nøtter hakkes etter ønske.
Grove eller fin hakkede.
200 gr sukker
4 stk eggehvitter. Skill eggene og bruk bare hvittene, de stivpiskes i mixer, ha i sukker og visp til en blanke overflate.

Bland nøttene i til slutt med en slikkepott, litt forsiktig.

Ha blandingen i en kakeform med bakepapir.

Stekes ved 180 grader i ca 35 til 40 min. Avkjøl kakebunnen.

Bringebær formage:

300 gr bringebær, helst ferske, men frosne kan også brukes

varmes opp og ha i:

100 gr sukker og

1/2 vaniljestang.

Bløtlegg 10 stk gelantinplater i kaldt vann.

Når bærene er gjennomvarmet/kokt lett, ha i gelantinplatene ved i klemme ut vannet først. De løser seg fort opp.

Avkjøl bærene, men de må ikke stivne.

5 dl fløte vispes til krem og ha i bærene før de stivner. Ha fromgeèn over kakebunnen og sett det i kjøleskapet til det er helt stivt.

Obs! Det er lettere å legge nøttebunnen på det kakefatet det skal serveres på, og deretter sette på kakeringen, før man har i fromgeèn. Da beholder kake sin form.

På denne kaken er det også lagt på et lag med bringebærgelè og pyntet med bringebær.

Kok opp 4 dl vann og bruk en pakke bringebær gelè. Følg bruksanvisningen på pakningen, Avkjøl, men må ikke bli stivt.

Hell over gelèen etter at bringebærene er plassert på kaken.

Sett kaken i kjøleskap til dagen etter eller minst 4 timer.

Lykke til, den ble kjempe god!