Oppskrift på brownies som er seige i konsistensen, men likevel helt fantastisk gode!
Dette trenger du:
200 g. mørk sjokolade
1 dl fløte
50 g. smør
2 1/2 dl sukker
3 egg
1/2 ts. salt
2 dl hvetemel
1 ss. vaniljesukker
2 dl hakkede valnøtter
Sjokoladekrem:
50 g. smør
50 g. melis
1/2 plate kokesjokolade
ca. 1 ss kaffe
ca 1 ss kakaopulver
Slik gjør du:
Varm smør og fløte i en kjele. Fjern kjelen fra varmen. Ha i sjokoladen og la den smelte. Det er lurt å hakke sjokoladen før den has i, så smelter den fortere og blandingen blir jevn og smidig.
La sjokoladen først ligge en stund i kjelen, og løft så kjelen og skyll væsken over sjokoladen noen ganger før du begynner å røre i den. Da unngår du klumper.
Rør i sukker, sammenvispet egg, og så det tørre.
Ha røren i en liten papirkledd langpanne 20 x 30 cm og stek ved 175 grader i ca 15 minutter på midterste rille.
En langpanne i denne størrelsen er veldig praktisk og passer til mange oppskrifter. Et bakepapirark passer akkurat oppi og opp langs kantene. Da slipper man søl og oppvask, og riper i formen når man ellers må skjære løs kaken for å få den ut. Lett å vippe ut med bakepapiret som stikker ut over kanten, og ingen brødformer som må vaskes!
Avkjøl kaken i formen. Ta tak i papiret og trekk kaken forsiktig fra formen og over på benken.
Rør mykrørt smør og melis sammen og tilsett kakao. Ha litt kaffe i en liten kjele og varm opp. Ha i hakket sjokolade og la kaffen skylle over noen ganger til den smelter. Rør forsiktig i skjokolademassen og bland den i smørkremen.
Skjær kaken i to på tvers, og så hver del i 6 biter.