Oppskrift på brownies av typen som også kalles for “marbled brownies “.

Denne kaken består av en søt og mektig sjokoladedel og en frisk og lys del blandet sammen. Det er en av de de absolutt beste oppskriftene på brownies, og kaken holder seg fersk lenge.

Dette trenger du:

Sjokoladedel:
225 g hakket kokesjokolade
120 g smør
4 egg
350 g sukker
190 g hvetemel
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
2,5 dl hakkede nøtter eller mandler

Lys del:
50 g romtemperert smør
250 g kremost
6 ss sukker
2 egg
2 ss hvetemel
1 ts vaniljeessens

Slik gjør du:

Sjokoladerøre:
1. Smelt sjokoladen sammen med smøret i vannbad eller i en kjele på svak varme. Sett den smeltede blandingen til avkjøling.
2. Pisk eggene med sukkeret til en luftig eggedosis.
3. Sikt inn hvetemelet, saltet og bakepulveret og vend inn i eggedosisen.
4. Rør inn den smeltede sjokoladen og deretter vaniljeessensen og de hakkede nøttene.

Lys røre:
5. Rør smøret og kremosten sammen til det blir mykt og luftig. Tilsett sukkeret og deretter eggene.
6. Bland inn melet og vaniljen.
7. Ha 2/3 av sjokoladerøren en i langpanne på ca 33 x 22cm dekket med bakepapir. Hell over den lyse røren, og spre til slutt resten av sjokoladerøren på toppen.
8. Dra en kniv eller lignende gjennom røren i ulike retninger så rørene marmoreres inn i hverandre, men ikke så de blandes helt.
9. Stek ved 175 grader, nedre rille i ca 35-45 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en stikkepinne.
10. Skjær i ruter og server.