Dette er en oppskrift på calzone pizza for 4 personer.
Dette trenger du:
ca. 200 g hvetemel
1/2 pakke gjær
2 ss olivenolje
1 1/2 dl lunkent vann
1/2 ts salt
500 g kjøttdeig/karbonadedeig
1 løk
4 stilker selleri
1 gulrot
60 g bacon
ca. 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
2 ss tomatpure
3 dl buljong eller kjøttkraft
1 boks hermetiske tomater
2 dl revet hvitost.
Fremgangsmåte:
Deigen:
Løs gjæren opp i vannet tilsatt olje. Ha i salt og mel og elt til en passe fast deig. Skal heves til dobbel størrelse på et lunt sted.
Pizzasausen:
Start med å rense og finhakke grønnsakene. Skjær så bacon i tynne strimler eller terninger. Ha kjøttdeigen over i en varm panne og stek den. Ha i de hakkede grønnsakene, bacon, tomatpuré og de hermetiske tomatene. Tilsett kraften og la sausen koke i ca. 20 minutter. Smak til med krydder. Del deigen i fire og kjevle ut rundinger. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost. Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen endene så det blir tett. Pensle calzonene med sammenvispet egg. Gni utover ca. 1 ts tomatpuré og dryss over litt oregano og revet ost. Stekes på 225° C i ca. 20- 25 minutter.