Dette er en middagsoppskrift på chili med paprika, som er for deg som liker litt sterk mat.
Dette trenger du:
– 2 løk og 2 hvitløksbåter
– 1 boks tomater
– 2 tørkede røde chilipepper
– 2 røde paprikafrukter
– 3/4 kg karbonadedeig
– vann og god olje
– 1 ss paprikapulver
– ørlite tabasco
– salt og pepper
– evt. litt maisenna
Fremgangsmåte:
Start med å skrelle og grovhakke løk. Press hvitløken. Skjær opp chili på langs. Fjern kjerner og smuldre resten. Rens paprika og skjær i strimler. Varm opp litt olje i en gryte og stek karbonaden til en gyllen masse. Bruk gaffel. Tilsett løk, paprika og hvitløk. La det frese sammen. Tilsett innholdet i tomatboksen og la alt surre seg mykt. Bland ut chili, paprikapulver, salt og pepper i 1/2 l vann. Hell det over. La blandingen få koke opp og putre videre ca. 20 minutter. Du kan evt. røre ut litt maisenna i en vannskvett og tilsette, hvis du vil ha blandingen tykkere. Smak chilien godt til. Sereveres med nykokt middagsris og evt. røde bønner til.