daimiskake

Dette er en oppskrift på daimiskake med nøttebunn som er kjempegod!
Det er en kake med mandel/nøttebunn som stekes og må bli kald. Deretter piskes det is og den må i fryseren, helst over natten.
Isen må være stiv til servering.

På toppen kan den pyntes med friske bær, sjokolade, hermetisk frukt, eller kakepynt.
Denne kaken er festversjonen, du kan også lage en enklere versjon.


Daimiskake til fest.

Først må det stekes kakebunn.
Til dette trenger du:

100 g mandler eller andre nøtter,
100 g sukker,
3 eggehviter,
50 g Daimkuler.
Slik bakes kakebunnen:
Hakk mandler i biter med en kniv,
Stivpisk eggehvitene med en kjøkkenmaskin sammen med sukker og ha i de hakkede mandlene og daim til slutt.
Hel over i kakeform og stek ved 175 grader i ca 30 min-
Avkjøl kaken helt.

Oppskrift på iskrem til kaken:

3 eggeplommer,
100 g sukker,
3 del kremfølte,
50 g daim i småbiter.
Evt: 1 ss kaffe likør ( Kahlua)

Her er forklaring på det å lage isen:
Det må nå piskes fløte til krem i en bolle, (gjerne litt stor),
Pisk eggedosis av eggeplommen og sukker. (i en annen bolle)
Bland så eggedosisen i kremen og ha i daim hakket i biter + evt. Kaffe likør. Bland dette sammen og hell over mandelbunnen, sett så det hele i fryser. La det stå gjerne over natten.

Servering:

Ta ut av fryseren rett før servering.
Pynt med friske bær, sjokolade, hermetiske bære eller frukt( gjerne bær som har ligget i rom i noen måneder) eller kakepynt.
Dette er en festkake som mange liker og smaker godt, Lykke til.

Se video av hvordan vi gjorde dette: