Oppskrift på Drømmeterte. Dette er en type kake som gjerne er fast inventar ved alle høytider.
Kaken er en rullekake.

Dette trenger du:
3 egg
1 1/2 dl. sukker
50 g. potetmel
2 ss. kakao
2 ts. bakepulver

Krem:
100 g. smør
125 g. melis
1 eggeplomme
2 ts. vaniljesukker

Slik gjør du:
Start med å piske egg og sukker til eggedosis. Tilsett resten.
Det er lurt å ha en sikt å ha det tørre gjennom før det lander i eggedosisen.
Da slipper man klumper fra potetmel og kakao i deigen. For det skal bare forsiktig ‘brettes‘ inn i eggedosisen slik at luften beholdes i deigen.

Dekk langpannen med bakepapir og hell i deigen. Bre den utover men ikke altfor langt mot kantene. Stek ved 180 grader i omtrent 15 min.
Mens kaken steker dekkes kjøkkenbenken med to ark med matpapir eller et stort bakepapir. Dryss over godt med sukker. Det skal være underlaget for den stekte kaken. Sukkeret gjør at papiret slipper kaken når den skal rulles sammen.

Når kaken er stekt er det lurt å løsne den litt fra bakepapiret langs kantene og i hjørnene. Ta så tak i bakepapiret på langsiden og hvelv kaken over på det sukkerkledte papiret. Dra forsiktig av bakepapiret. Det løsner lettere hvis du stryker over en klut med kaldt vann først. Avkjøl kaken.

Til kremen røres smør og melis lett og luftig. Tilsett eggeplomme og vaniljesukker. Bre utover kaken.
Ta så tak i bakepapiret og begynn å rull kaken sammen fra langsiden. Bruk papiret hele tiden til å skyve med, og rull forsikig samtidig som papiret løsnes fra kaken.