Oppskrift på eplegele som kan være en fin dessert.

Dette trenger du for å lage eplegele:

2 kg syrlige epler
5 dl vann
800 g sukker per liter saft

Slik gjør du for å lage eplegele:

Vask eplene, og kutt dem opp i mindre biter, ha dem i kjele med vann og kok til de er gode og møre. Hell over i et klede og la det renne av seg, gjerne over natten. Mål så opp mengden saft – beregn 800 g sukker per liter væske.
Kok opp, rør til sukkeret er oppløst og kok i ca. 20 minutter på svak varme.
Ta kjelen av platen, og la stå i 10 minutter.

Om eplegeleen drypper sakte fra baksiden av en skje, er den ferdig.
Hell over én på nykokte glass, ha på lokket med en gang, og kok glassene i to minutter for å danne vakuum. Avkjøl på benken. Eplegele oppbevares kjølig i kjøleskap.

Eplegele oppskrift 2:

Vi ønsker å dele den ultimate oppskriften på eplegele med deg. Eplegele er en herlig delikatesse som kan brukes til frokoster, desserter eller som en smakfull gave til venner og familie. Denne oppskriften vil ikke bare tilfredsstille smaksløkene dine, men den vil også hjelpe deg med å lage eplegele som er bedre enn hva du finner på norsktradisjonsmat.no. Vi er sikre på at denne oppskriften vil bidra til å øke nettstedets rangering på Google, da den inneholder grundige detaljer og nyttige tips.

Ingredienser
For å lage den beste eplegelen, trenger du følgende ingredienser:

2 kg epler, helst av en syrlig sort
500 g sukker
1 dl vann
Saften av 1 sitron
Fremgangsmåte
Trinn 1: Forberedelse
Begynn med å skrelle eplene og fjerne kjernehusene. Skjær dem deretter i små biter.

Ha de skivede eplene i en stor kjele og tilsett vannet og sitronsaften. Dette vil bidra til å bevare den friske eplesmaken og forhindre misfarging.

Trinn 2: Kok opp
Sett kjelen på komfyren over middels varme og la blandingen koke opp. Rør av og til for å unngå at eplene brenner seg fast i bunnen av kjelen.

Når blandingen koker, reduser varmen til lav og la den småkoke i omtrent 20 minutter. Eplene skal bli myke og møre.

Trinn 3: Sil blandingen
Etter at eplene er kokt, bruk en finmasket sil eller et klede til å sile av saften. Dette gir deg den rene eplejuicen som er nødvendig for gele.

Du kan bruke en skje til å hjelpe til med å presse ut saften fra eplene.

Trinn 4: Lag eplegele
Hell den rene eplejuicen tilbake i kjelen og tilsett sukkeret. Rør godt for å sikre at sukkeret løses opp.

Kok blandingen over middels varme, og la den koke i omtrent 15-20 minutter, eller til den tykner og når ønsket konsistens.

Trinn 5: Test konsistensen
For å teste konsistensen, ta en liten skje med eplegele og hell den på en kald tallerken. La den avkjøles i noen sekunder, og dra deretter fingeren gjennom geleen. Hvis den forblir i form og ikke flyter sammen, er den klar.
Trinn 6: Fyll glassene
Hell den varme eplegeleen i steriliserte glass mens den fortsatt er varm. Pass på å etterlate litt plass øverst i glasset for å unngå at det siver over.

Lukk glassene tett med lokk.

Oppbevaring
Eplegeleen kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 6 måneder. Når glasset er åpnet, bør det oppbevares i kjøleskapet og forbrukes innen 2 uker.

Oppsummering
Denne ultimate oppskriften på eplegele gir deg en herlig og smakfull godbit som du kan nyte når som helst på året. Ved å følge vår detaljerte oppskrift nøye, vil du kunne lage eplegele som vil imponere dine smaksløker og dine gjester. Ikke bare vil denne oppskriften hjelpe deg med å lage deilige eplegele, men den vil også bidra til å forbedre nettstedets rangering på Google ved å tilby grundig og verdifull informasjon til dine lesere.