eplekake oppskrift

Her lager vi en eplekake i form. Den er enkel å lage med, god kake også uten epler.
Alt lages i en kjøkkenmaskin.

Oppskriften som følger under, er beregnet til en rundt form ca 24 cm i diameter,
men her er kaken laget i liten form + en stor brødform. Dermed gir denne oppskriften 2 kaker.

Her er hva du trenger til Eplekake:

100 g bremyk kjøleskapkald
100 g bremyk, smeltet,
200 g sukker,

3 egg,
250 g hvetemel
1 ts bakepulver,
1 ts vaniljesukker
Saft av 1/2 sitron

4 – 5 elper,
kanel,
brunt sukker løst,
mandler eller hasselnøtter

Eplekaken bakes slik:

Bremyk og sukker mixes hvitt, ha i eggene et av gangen, bland inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og sitronsaft. La dette blandes godt.
Bruk en kakeform trukket med bakepapir og hell deigen over til kakeformen.
Legg i epler og ha på kanel, brunt sukker og mandler
Stekes ved 180 grader i ca 45 min.

Serveres.
Den kan også godt serveres lun med med is, krem eller rømme.

Kos deg med kaken, lykke til.