Her er det laget en eplekake som går greit å lage og smaker godt. Kan serveres etter ca 30. min.

Den kan også puttes i fryseren og tas ut når det er behov for eplekake. En kort tur i ovnen og den er klar til servering, gjerne med is, krem eller rømme.

eplekake oppskrift

Eplekake oppskrift:

200 g hvetemel,

100 g smør,

50 g melis,

1 egg.

4 epler, litt brunt sukker, kanel og sitrondråper.

Slik bakes denne kaken:

Ha hvetemel i en kjøkkenmaskin, del opp smør å ta det i litt og litt. Til slutt melis og et egg.

Hvis deigen er løs, ha i litt mer mel.

Ta deigen ut og trykk den med i en kakeform med bakepapir i bunnen. Eller du kan kjevle deigen ut, da gjerne med litt mer mel.

Legg på ferdig skrellede epleskiver, strø over brunt sukker, kanel og sitron.

Stek på 200 grader i ca 30 min.

Server kaken lun med is, krem eller rømme.

Egner seg også til dessert.