Dette er en litt annen vri på en klassisk eplekake oppskrift som jeg tror du kommer til å like.

Her er det bakt eplekakedeig, men lagt de i muffens former.
Du kan godt steke denne deigen i vanlig rund form, det gjøres på samme måte.

Til disse eplekakene brukes det:

150 g smør eller bremyk,
150 g sukker,

250 g hvetemel,
2 ts bakepulver,
2 ts vaniljesukker,
4 egg,

litt brunt sukker, hakkede nøtter( mandler, valnøtter e.l.),
evt. også kanel.

Slik lager du eplekaken:

Pisk hvitt smør og sukker, ha hvetemel bakepulver og vaniljesukker annen hver gang med 4 egg( 1. egg av gangen).
Pisk deigen godt sammen.
Legg deig i muffen formene eller i en rund kakeform.
Legg i epler, litt brunt sukker, nøtter og kanel.
Stek muffens ved 200 grader i ca 15. min.
Rund kakeform må stekes i ca 40 min.

Server eplekaken lun med is, krem eller rømme, til dessert eller til kaffe.

Lykke til med kaken (kakene), de er deilige om høsten.