Oppskrift på fastelavensboller (12 stk.).

Dette trenger du:

100 g margarin eller smør
3 dl melk
50 g gjær
½ ts salt
1 egg
1 dl sukker
Ca. 500 g hvetemel
½ ts hornsalt
½ ts malt kardemomme
1 egg til pensling

Slik gjør du:

Smelt margarin, tilsett melk, varm opp til det er fingervarmt, 37 grader.
Smuldre gjæren, rør ut med litt av melken, tilsett resten.
Bland i egg, sukker og mel blandet med hornsalt og kardemomme.
Elt deigen smidig og fin. Tilsett eventuelt litt mer hvetemel. Dekk til med plast, hev til dobbel størrelse.
Trill ut til 12 boller, sett på smurt stekebrett, etterhev 20–30 min.
Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen, ved 225 grader, 8–10 min. Avkjøl på rist.