Oppskrift på fetakjøttboller i chilisaus for 4-6 pers.
Dette trenger du:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
¼ ts malt muskat
½ ts malt sort pepper
3 ss griljermel
2 fedd finrevet hvitløk
2 ss hakket oregano og bladpersille
2 egg
Ca. ½ dl kaldt vann
100 g smuldret feta
3 ss olivenolje
Litt ruccola
Chilisaus:
2 fedd hvitløk
5 sjalottløk i tynne skiver
½ rød chili (uten frø), finhakket
3 ss olivenolje
800 g hermetiske tomater
½ ts sort malt pepper
1 ts salt
½ ss sukker
Slik gjør du:
Rør kjøttdeig og krydder sammen. Tilsett resten av ingrediensene unntatt fetaosten som du vender inn til slutt. Spe eventuelt med mer vann.
Stek små kjøttboller på sterk varme i litt olivenolje.
Surr hvitløk, løk og chili i olje på middels sterk varme til det er blankt. Tilsett resten av ingrediensene til sausen og la det småkoke 15 minutter. Smak til med salt og sukker.
La kjøttbollene trekke i sausen til de er gjennomvarme. Dryss gjerne over litt fetaost og ruccola før servering.