Dette er en oppskrift på firkløverkake i en stor langpanne.
Dette trenger du:
6 egg
9 dl sukker
375 gr hvetemel
1 ½ ts bakepulver
300 gr hasselnøtter
150 gr smeltet margarin
Glasur:
300 gr firkløversjokolade eller annen sjokolade og hakkede nøtter
8 ss melk
Fremgangsmåte:
Start med å piske egg og sukker til en fin eggedosis. Deretter sikter du sammen mel og bakepulver og vender dette inn i eggedosisen med en slikkepott. Da er det på tide med å male opp nøtter og ha det i deigen sammen med smeltet margarin. Alt røres så lett sammen. Røren fordeles ut i en langpanne kledd med bakepapir.
Kaken stekes på nederste rille i stekeovnen på 175 grader i ca 30 minutter.
Snu kaken over på rist. Smelt sjokoladen med melk i en kjele over svak varme. Husk at man ikke børe røre i sjokoladen før den er blitt helt myk. Smør fyllet over kaken og sett den litt kjølig for å få glasuren til å stivne.
Skjær til slutt opp kaken i små snipper før servering.