Oppskrift på fiske- og rekesuppe for 4 pers.

Dette trenger du:

½ kg reker, urenset
½ l rekekraft
½ kg kokt fisk i biter, gjerne sei, laks, steinbit
1 boks hermetiske tomater, evt. friske tomater (flådd)
2 ss tomatpuré
2 fedd hvitløk
2 ts karri
1 neve fersk basilikum
salt, pepper
evt. løk,
rester av kokt brokkoli e.l.

Slik gjør du:

Rens rekene og kok rekeskallet i ca. 1 liter vann i 30-40 minutter (trenger drøyt ½ l kraft). Sil av.
Varm litt olje i en gryte, fres finhakket hvitløk med karri og pepper. Hell i rekekrafta + knuste tomater og tomatpuré. Kok opp. Skru varmen ned og la suppa godgjøre seg på lav varme (ikke koke) i 45 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilsett fiskebiter og la dem trekke til de er ferdige. Tilsett rekene og hakket basilikum før servering.
Suppa kan utvides med hakket løk, brokkolibiter e.l.