fiskeboller-hvit-saus

Oppskrift på fiskeboller i hvit saus.

Dette trenger du:

– Fiskeboller
– Poteter
– Gulerøtter
– Hvit saus
– Bacon

Hvit saus:

– 3 ss Smør
– ½-1 dl dl Hvetemel
– 4 dl Melk (Blir best med H-melk)
– 2 dl kraft fra fiskebollene
– Salt og pepper

Slik gjør du:
Kok poteter, og gulerøtter. Lag hvit saus. Ha fiskebollene i sausen og la dem bli igjennomvarme. Kutt bacon i terninger og stek dem sprøe. Smaker også godt med rå, revet gulerøtter.

Slik lager du den hvite sausen:

Smelt smøret i en kjele og visp inn mel. Rør i melken mens du visper.
Visp sausen slett. Ha i fiskebollekraften. La sausen småkoke 5-10 minutter så melsmaken forsvinner. Smak til med salt og pepper. Når sausen er nesten ferdig, har du i fiskebollene og lar dem bli varme. Pass på å røre hele tiden fra begynnelse til slutt, for når man koker melk, så setter det seg fort i bunnen og svir seg.