Her er oppskriften på hvordan lage «hamburger» med sprøstekt fiskeburger med torsk.
Kjøp inn godt hamburgerbrød ( her er det brukt Brioche hamburgerbrød eller bak de selv.
Kjøp inn torsk skåret i fileter, som kan passe til hamburgerbrød.
Torsken må være helt uten ben!
Til hamburgeren serveres:
Salatbolle:
Salatblader, mais, revet gulrot, syltet rødløk i biter, og paprika i biter + dressing.
Saus:
majones,
persille,
hvitløk,
sitron,
litt olje
Til steking:
Rapsolje (gjerne norsk produsert)
Selve «hamburgeren»:
Hamburgerbrød,
Ren torskefilet,
salt,
ost i skiver, her Jarlsberg
salatblader
evt. hollandaise-saus
Slik går du fram for å lage hamburger med torsk:
Lag først sausen ved å blande ingrediensene sammen, sett de kaldt i kjøleskap.
Skyll salat bladene, tørk de av.
Hamburgerbrødene varmes i ovnen. (De skal være lune, når maten lages sammen.)
Torsken: Del stykkene opp slik at de passer til brødet.
Ha på salt og la fisken hvile litt, den blir den fastene i fiskefileten.
Ikke ha barn nær ovnen under koking i olje!!
Ha rapsolje i en jerngryte og ha lokk liggende lett tilgjengelig på arbeidsbenken.
Ca 3 cm med olje, varm det opp, pass nøye på at det ikke blir for varmt. ( må ikke ryke!)
Finn fram 3 tallerkener:
1 med hvetemel,
1 med vispet egg,
1 med griljermel (brødsmuler som er sprø og knust). Ta torsken først i mel, egg og til slutt griljermel, legg de så forsiktig i oljen.
Stekes gyldne på begge sider, bør være gjennomstekt.
Legg sammen hamburgerne slik:
Først bunn, saus eller hollandaise-saus, salatblad, fiskefileten, ost, reker og slutt toppen av brødet.
Serveres med det sammen, med liten kuvertbolle med salat.
Obs: Avkjøl oljen helt og kast den i matavfall sammen med kjøkkenpapir eller i egnet beholder for brukt matolje.
Dette smaker godt for barn og voksne!