Oppskrift på fiskegrateng med spinat og ost for 4 pers.

Dette trenger du:

70 g margarin
70 g hvetemel
5 dl melk
4 egg
600 g kokt (saltet) torsk
4 dl kokt makaroni (gjerne fullkorn)
1 pk (70 g) ICA babyspinat, fersk (eller finhakket purre/vårløk)
Ca. 1 ts salt
¼ ts malt muskat
½ ts malt sort pepper
70 g usøtet strøkavring
50 g cheddar

Slik gjør du:

Lag tykk saus av margarin, hvetemel og melk. Avkjøl.
Skill eggene, ha plommene i sausen. Bland inn fisk, makaroni og spinat. Smak til med krydder.
Stivpisk eggehvitene, vend forsiktig inn. Ha blandingen i smurt ildfast form.
Dryss over knust strøkavring og revet cheddar. Stek på midterste rille ved 180 grader, ca. 30 min.
Server med kokte poteter, smeltet smør og grønn salat.