Her er en oppskrift på fiskegrateng som du helt sikkert kommer til å elske!
Dette trenger du:
5 ss. margarin
5 ss. hvetemel
6-7 dl. H-melk
1 fiskebuljongterning
1-2 ts. salt
½ ts. pepper
½ ts. karri
5 cm. hakket purre
Fremgangsmåte:
Start med å smelte margarinen og ha i hvetemelet. Spe på med melken, litt om gangen, rør jevn sausen mellom hver gang du sper på.
Sausen skal være ganske tykk. Tilsett deretter buljong, salt, pepper, karri og hakket purre. La sausen koke ca 5 minutter.
Videre:
2 eggeplommer
2 eggehviter
3 dl. Ferdig kokt makaroni
ca. 400 gram rå fiskefileter, som er skåret opp i små biter (sei, torsk eller annen fisk).
Ta kjelen av platen. Stivpisk eggehvitene.
Rør inn eggeplommene en av gangen. Ha i kokt makaroni, Bland forsiktig i eggehvitene.
Smør en ildfast form, legg saus og fisk lagvis i forma.
Strø på et lag med griljermel eller strøkavring på toppen. Ha 2-3 smørklatter oppå.
Total steketid: 185 grader, nederste rille, 45-60 minutter.
Serveres med kokte poteter og smeltet margarin.
Den er alt aldeles for fed.
Er bare å la være å bruke margarin oppå da 🙂
Er god