Her er det laget fiskesuppe med laks og torsk i tillegg til grønnsaker. Basis for suppa er hvit saus som spes med fiskekraft, melk og fløte.
Slik gjøres det:
Gulrøtter,
Purre,
Sellerirot,
Laks,
Torsk,
Reker
Dill og persille,
Suppebasis: smør, hvetemel, melk og fløte.
Framgangsmåte:
Vask og rens grønnsaker og del de opp i spisebiter.
Kok de i lettsaltet vann til de er nesten møre, ta de opp fra vannet og trekk torsk og laks kort.
Lag basissuppen: Ha i smør og la det smelte, ta i hvetemel og rør rundt. Må ikke brunes! Kok det lett og spe med kraften som grønnsakene og fisken er trekt i. I tillegg til det, spe med melk og fløte til det blir en suppe.
Ha i grønnsaker, fisk og reker i tillegg til hakket dill og persille.
Server med stekt loff eller rundstykket til.
God suppe til lunsj eller middag.
Bruk de grønnsakene du liker til fisk.