Det er enkelt og lett å lage fløtegratinerte poteter.
Mest vanlig er kanskje å ha litt løk i samtidig.
Det kan også godt være andre grønnsaker i tillegg i den ildfaste formen, slik som gulerøtter, purre eller sellerirot. Evt. Revet ost på slutten av stekingen.

Slik er oppskriften på fløtegratinerte poteter:

Poteter,
gul løk,
evt. andre grønnsaker,
salt,
pepper,
fløte. Evt. Revet ost

Slik gjøres det:
Finn fram en ildfast form.
Vask og ta vekk evt. flekker eller skader på potetene, men det fine skallet kan godt være på.
Skjær potetene i skiver 1/2 eller 1 cm i tykkelse.
Legg et lag med poteter, så et lag med oppskåret gul løk og/eller andre grønnsaker.
I tillegg salt og pepper evt. annet krydder.
Hell over fløte og sett i stekovn på 200 grader i ca 45 – 60 minutter.
Det kan være lurt å ta ut formen og vende potetene litt ca 1 gang under stekingen, men pass på det er varmt!!

Hvis du vil ha ost på, er det fint å ha på osten nå, når formen er ute av ovnen, men skal stekes videre. Stek til osten er lys brun og potetene er møre.

Serveres varm, deilige poteter.