Oppskrift på focaccia brød med squash.

Dette trenger du:

600 g hvetemel
2 ts salt
¼ pakke tørrgjær eller 25 g fersk gjær
4 dl vann
1 ½ dl olivenolje
maldonsalt eller havsalt

Topping
2-3 ts salt
4 skiver auberginer
½ squash
½ løk

Fremgangsmåte:

Stekes på 225 grader i 20-25 minutter.
Deigen skal forheve i ca. 1 time og etterheve i ca. 30 minutter.
Finn fram en langpanne.

Du kan lage deigen for hånd eller bruke miksmaster.

Ha hvetemel, salt og tørrgjær i bollen. Varm vannet til det er fingervarmt, ogtilsett det og 1 dl av olivenoljen i en stråle mens eltekroken går. Elt deigen godt, helst i 7-8 min. Mens du lar maskinen gå en siste runde, slår du ca. halvparten av den resterende olivenoljen oppi bollen, slik at den legger seg rundt hele deigen.

Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving på et lunt sted til den blir omtrent dobbelt så stor.

Strø salt på begge sidene av aubergineskivene og la dem ligge slik i 20-30 minutter før du skyller dem godt med kaldt vann og tørker dem med papir. Saltet trekker ut den litt bitre smaken i auberginene.

Skjær auberginen, squashen og løken i småbiter og fordel dette oppå focacciaen som du har satt til etterheving. Fordel salt og olivenolje over og bruk fingrene til å presse fyllet ned i deigen.

Når hevingen er ferdig hvelver du deigen over i en langpanne. Ettersom det er olje rundt deigen, trenger du ikke å smøre langpanna først. Bruk fingrene til å fordele deigen utover panna og dytt fingrene godt nedi deigen for å lage de karakteristiske gropene som focaccia har. Strø over salt og fordel resten av olivenoljen over brødet til slutt.

Dekk langpanna med plastfolie og la brødet etterheve.Stek brødet på nederste rille. Ta brødet ut av panna og la det avkjøles på en bakerist.