Her kommer en oppskrift på formkake med sitron vi tror du kommer til å like godt. Sitronformkake bakes med ekte sitronsaft på en grei måte.
Begynn med eggedosis og sett på stek ovnen på 180 grader.

formkake med sitron og melis

Denne formkaken lages med kjøkkenmaskin, følg oppskriften:

Sitronformkake (rund)
3 egg,
1, 5 del sukker,

2 dl sitron saft, presses av sitroner (ca 2 stk)

2ts bakepulver,
2 ts vaniljesukker,
300 g hvetemel

4 ss bremyk, smeltet.

Slik bakes denne kaken:
Pisk eggedosis av egg og sukker til den blir stiv, ha i sitron saft, bakepulver, vaniljesukker og hvetemel, rør rundt og ha i bremyk
til slutt.

Smør formen godt, ha i kakedeigen og sett i stek ovnen ved 180 grader i ca 45 min.
Avkjøl kaken.
Ta på melisglasur evt. med revet sitronskall til pynt.

Kaken egner seg også til oppbevares i fryseskap, ved behov.