Her er hvordan du baker fruktkake som også kan bakes i en rund form. Den er full av rosiner, aprikos og nøtter i tillegg til krydder. Den er grei å bake, alt piskes i en kjøkkenmaskin.
Stekes på litt lavere varme over litt lengre tid.
Bruk de fruktene som gjestene liker, bare del de godt opp.



Ingredisenser – Fruktkake:
Dagen før:
5 dl rosiner eller andre tørkede frukter,
1 dl tørkede aprikoser,
Evt. 1 dl sprit, eller sterk kaffe.
Dette blandes sammen og la de stå over natten, slik at alle smakene blander seg godt.
Bake dagen:
180 gr mykt smør,
180 gr brunt sukker,
3 egg,
220 gr hvetemel,
1 ts vaniljesukker,
1 ts bakepulver,
0,5 ts malt nellik,
0,5 ts malt muskat,
0,5 ts malt kanel.
Slik lager du fruktkake:
Ha smør og brukt sukker i en kjøkkenmaskin og pisk det godt til det blir mer luftig. Ha i egg og hvetemel vekselvis, ha i alle krydderne og rør godt sammen.
Ha deigen i 1 eller 2 former, som er trekt med bakepapir, og stek på 150 grader i ca 1 time og 30 min. Pass på at de ikke blir for mørke på toppen (legg på litt bakepapir i tilfelle på slutten av steketiden).
Prøv om kakene er steks, ta de ut og avkjøl kakene.
Disse kakene kan fryses eller lagres i kjøleskap etter at de er pakket inn i bakepapir. Evt. ha på litt sprit etter stekingen også la de modne seg litt ekstra.
Kan også ha på melisglasur eller ost og smørkrem før servering.
Serveres med kaffe , gjerne til julen.
God bakst!