Oppskrift på fruktkake med kanel og sitronsorbet for 4 pers.

Dette trenger du:

Bunn:

* 150 g digestive kjeks
* 75 g usaltet smør
* 1 ts kanel

Sitronsorbet:

* saft av 4 sitroner
* 4 dl sukker
* 4 dl vann
* litt av det gule sitronskallet om ønskelig
* 2 ss glukose (fås på apotek)

Topping:

* 3 dl sukker
* 3 dl vann
* 2 stjernefrukt

Slik gjør du:

1. Lag små porsjonspaier med sitronsorbet på kjeksbunn. Topp med sukkerglasert stjernefrukt rett før servering

2. Bunn: Smelt smøret. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller for hånd og bland inn kanel og smeltet smør. Press kjeksmassen ned i små paiformer og sett dem i kjøleskapet i cirka 20 min.

3. Sitronsorbet: Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl laken og bland med sitron og glukose. Ha blandingen i en flat form og sett den i fryseren. Rør av og til, eller kjør blandingen i en ismaskin.

4. Topping: Kok sukkerlake av vann og sukker. Skjær stjernefrukten i tynne skiver. Legg skivene i sukkerlaken i 5 min og la den renne av.