Dette er en oppskrift på fruktkake som passer godt å lage i god tid før jul. Denne kakeoppskriften er for 1 kake på ca. 22 cm i diameter.

Til dag 1 trenger du:
2 dl korinter
3 dl rosiner
2 ½ dl tørkede aprikoser
1 dl pistasjenøtter
1 dl konjakk

Slik gjør du:
Start med å kutte opp aprikosene i små terninger og grovhakk nøttene.
Bland sammen korinter, rosiner, aprikoser og nøtter. Hell over konjakk, dekk til og la det marinere i 1 døgn.

Til dag 2 trenger du:
180 gr smør, romtemperert
180 gr brunt sukker
3 egg
220 gr hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
½ ts malt nellik
½ ts malt muskat
½ ts malt kanel
konjakk til dynking

Slik gjør du:
Fortsett med å piske smøret og sukker luftig. Tilsett vaniljesukker og pisk inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og krydder i en bolle. Bland frukten inn i melet, og bland det hele inn i smørblandingen. Kle en springform med bakepapir.
Hell røren så i formen og stek kaken ved 150 grader i ca 1 time og 30 minutter. Kaken bør dekkes til med bakepapir etter en time slik at den ikke blir for brun. Avkjøl kaken i formen og dynk den gjerne med mer konjakk.

Pakk kaken godt inn og oppbevar den kjølig.

Tips:
Pistasjer kan erstattes med mandler.