Dette er en herlig oppskrift på fylte laksefileter med ratatouille for 4 personer!

Dette trenger du:

4 laksefileter á 200 g
1 fedd hvitløk
4 ts kremost med krydder
salt
pepper
litt frisk rosmarin
noen dråper olivenolje

Ratatouille
½ aubergine
2 fedd hvitløk
1 rødløk
2 ss olivenolje
1 liten squash
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks knuste hermetiske tomater
2 laurbærblad
1 ts sukker
salt
pepper
1 liten gren frisk rosmarin, ev. ½ ts tørket
1 gren frisk timian, ev. 1 ts tørket

Fremgangsmåte:

Start med å lage ratatouillen: Aubergine har en litt bitter smak, så for å fjerne den skjærer du den opp i ½ cm tykke skiver. Strør et lag med salt på begge sider av skivene og lar dem ligge i 20-30 minutter før du skyller dem godt med kaldt vann og tørker av dem med papir.

I mellomtiden finhakker du hvitløken og deler opp rødløken i båter. Ha det i en stekepanne, med høye kanter, sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i ca. 4 minutter. Del opp squashen og paprikaen i små firkanter, ca. ½ x ½ cm. Ha i stekepanna. Nå begynner kanskje auberginen å bli klar til skylling. Del den også opp i små terninger og ha i panna.

Når alle grønnsakene har surret i panna noen minutter, heller du i tomatene og har i resten av ingrediensene. La det stå og småputre i 15 minutter.

Her bruker jeg laksefileter uten både skinn og bein, men det spiller ingen rolle om skinnet fremdeles sitter på. Beinene er greit å fjerne med en tang før du setter i gang.

Skjær et hull midt i fiskefiletene, fra siden. Det bør være 5-6 cm bredt. Finhakk hvitløken og bland den med kremosten. Fordel blandingen i de fire fiskestykkene. Legg dem over i en ildfast form. Strø over salt og pepper og litt rosmarin. Stekes midt i stekeovnen.

Når fisken er ferdig, har jeg over bittelitt god olivenolje over hvert av stykkene.

Fisken skal stekes på 200 grader i ca. 15 min.