grønnsaksgryte med kjøtt Her er en velsmakende oppskrift på grønnsakgryte med kjøtt.

Dette trenger du:

500 g lammebryst
2 røde pepperfrukter
2 purre
2 løk
1 aubergine
1 zucchini
4 modne tomater
200g grønne bønner eller 1 pk dypfrosne
4 poteter
1 bunt persille
150g fett
2 egg
4 ss yoghurt
1 ts paprika
salt
pepper

Fremgangsmåte:
Start med å skjære opp kjøttet i passe små biter. Fortsett med å krydre til med salt, pepper og paprika og fres dette i halvparten av fettet.

Lag grønnsakene klare. Skjær pepperfruktene i strimler etter at frøstokk og kjerner er fjernet. Purrene skjæres i ca. 2cm tykke skiver, løkene i ringer, tomatene i båter og de skrellede potetene i terninger. Del auberginene på langs og fjern de største kjernene. Deretter skjærer du dem så i halvsirkler av lillefinger-tykkelse. Skjær zucchinien i tykke skiver.

Ta kjøttet opp av gryten. Smelt resten av fettet og vend alle grønnsakene godt i gryten. Tilsett salt og finhakket persille. Vend det hele igjen noen minutter i fettet og ha innholdet av gryten over i en ildfast form sammen med lammekjøttet og skyen av det. Tilsett 1 dl vann og la formen stå i ovnen ved 160 C i ca. 1 time.

Nå pisker du eggene sammen med yoghurten og litt salt. Hell dette over retten og sett formen i litt sterkere varme, 225 C i stekeovnen.

Når det har dannet seg en lett skorpe, tas retten ut og serveres med det samme.