Dette er en god diabetes oppskrift på grønnsaksris for 4 personer.
Dette trenger du:
2 dl naturris eller quinoa (søramerikansk, glutenfri kornsort)
1 terning grønnsaksbuljong
500 g div høstgrønnsaker (kålrot, gulrot, brokkoli, løk, sellerirot)
2 ss hasselnøtter
4 tørkede aprikoser
2–4 ss bladpersille
1/4 rød chili
4 ss matyoghurt
Fremgangsmåte:
– Tilbered quinoa eller naturris som anvist på pakken og tilsett buljong i kokevannet.
– Skrell og skyll grønnsakene og skjær dem opp i små terninger. Kok dem i ca. 2 minutter i kokende vann.
– Hell av vannet og la vannet dampe av. Tilsett grønnsakene i naturrisen/quinoaen.
– Skjær tynne skiver av aprikosen og grovhakk hasselnøtter og bladpersille, finhakk chili og vend alt sammen inn i grønnsaksblandingen.
Server grønnsaksris med urtestekt kylling og matyoghurt ved siden av.
Noen tips: Denne retten kan også serveres som en selvstendig rett eller som tilbehør til hvitt, lyst og rødt kjøtt.