Oppskrift på gratinerte pølser med aubergine for 4 pers.
Dette trenger du:
* ca. 500 g kjøttpølser, løkpølser
eller pestowürst
* 1 aubergine
* 4 ss olivenolje
* 1 hakket løk
* 1 båt hakket hvitløk
* 1 boks hermetiske tomater
* ½ ts tørket basilikum
* 150 g cottage cheese
* 2 egg
* 4 ss parmesan eller vanlig ost
* 1 dl melk
* ½ ts salt
* ½ ts pepper
* ¼ ts malt muskat
Slik gjør du:
1. Skjær pølser og aubergine i skiver på langs. Stek pølse- og aubergineskivene raskt på begge sider i olje.
2. Fres løk og hvitløk i litt olje, tilsett salt, pepper og tomatene med kraften. Kok det opp, og la det koke til all væssken har fordampet. Smak til med basilikum.
3. Rør sammen cottage cheese, revet parmesan, egg, melk og krydder. Legg pølser, auberginen og tomatblandingen lagvis i en smurt ildfast form, og hell over ostekremen.
4. Stekes i ovn 30 til 40 minutter på 200 grader.