Oppskrift på gravet laks, bruk 1 kg laks til 4-6 personer.

Dette trenger du :

1 kg benfri laksefile med skinn
2 teskje grovstøtt hvitpepper
2 spiseskjeer salt
1 1/2 spiseskjeer sukker
1 stor neve frisk dill med stilker
1-2 spiseskjeer Cognac eller akkehvit , sherry

Slik gjør du:
Husk at all laks som skal graves bør dypfryses i minst 48 timer, fordi man skal unngå bakterier som kan oppstå hvis man ikke gjør dette. Det er best å bruke midtstykke fra laks på 3-5 kg uten halestykke til graving. Først blander man salt og sukker, hvitpepper sammen de målene over er beregnet pr. kg. laks så man må bare gange den opp med antall kg. laks. Da trenger man et dypt fat i metall eller plast som passer til laksefilene. Så tar man litt dill i bunnen og gnir inn skinnsiden av laksen med salt og sukker, pepperblandingen å legger den med skinnsiden ned etterpå gnir man den andre siden inn å legger dill og stilkene oppå etter dette gjør man det samme med det andre stk., men da skal skinnsiden opp slik at kjøttsidene ligger mot hverandre. Hvis man ønsker en noe rundere smak tar man 1-2 spiseskjeer Cognac eller akkehvit, sherry over det hele. Tilslutt dekker man til med lokk eller plastfolie og la det stå kaldt, men husk å vende stykkene hver 8 time slik at skinnsiden i bunnen kommer på toppen annenhver gang i tre dager da er den ferdig kan serveres med hovmestersaus og dillstuete poteter.