Dette er en oppskrift på grillet kveite med cherrytomater.

Dette trenger du:

Grillet kveite
2 ss pinjekjerner
1 neve kruspersille
1 stilk frisk timian
1/4 stk chili
3–4 ss olivenolje
salt
pepper
7–800 kveite i skiver

Grønne linser
250 g grønne linser
ca. 7 dl vann
1 løk
2 fedd hvitløk
2 laurbærblad
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts salt
litt parmesan til servering

Ovnsbakte tomater
20 små cherrytomater, gjerne i en klase
3 fedd hvitløk
3–4 ss olivenolje
salt
pepper

Fremgangsmåte:

Kveiten skal marineres i 20 – 30 min.
Grilles omtrent i 4 min. på hver side.

Marinaden skal bare sette en ekstra piff på smaken, så det trengs ikke så mye. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de blir brunflekkete. Ha dem i en morter eller mos dem på en annen måte sammen med persille, timian og chili. Spe med oljen, og smak til med salt og pepper.

Pensle marinaden på kveiteskivene, og la skivene marineres i 20–30 minutter før du legger dem på grillen. Bruk en middels varm grill.

Linsene:
Kokes i 40 – 45 min.

Grønne linser trengs ikke å bløtlegges før du koker dem.
Ha linsene i en kasserolle sammen med 5 dl vann. Mens vannet koker opp, finhakker du løk og hvitløk. Ha det opp i det kokende vannet sammen med laurbærblad, gurkemeie og salt. Sett på lokk og la det småkoke til linsene er møre. Pass på at kasserollen ikke koker tørr. Ha eventuelt i mer vann.

Høvle litt fersk parmesan over linsene ved servering.

De ovnsbakte tomatene:
Bakes på 180 grader i ca. 20 minutter.

Legg tomatene i en ildfast form. Knus hvitløkfeddene og ha over sammen med olivenolje, salt og pepper. Sett formen midt i ovnen.