Her er en oppskrift på grillet makrell for 4 personer.
Dette trenger du:
4 ferske makreller
Marinade
1 løk
4–5 fedd hvitløk
2 dl extra virgin olivenolje
3 dl tørr hvitvin
1 dl hvitvinseddik
1 ss salt
1 ss sukker
1 ss tabasco
3 omdreininger med pepperkverna
1 ss paprikapulver.
Fremgangsmåte:
Start med å grille makrellen først, og så legge den i marinaden, for så å servere den kald.
Rens og vask makrellene. Når du skal grille fisk er det veldig lurt å ha en egen grillrist å ha fisken inni. Ellers vil den veldig fort gå i stykker. Smør risten med litt olivenolje før du legger i fisken.
Skjær opp løk og hvitløk i småbiter. Bland det sammen med resten av ingrediensene til marinaden i en vid bolle. Legg de ferdiggrillede makrellene i marinaden og la dem ligge der i minimum en halv time. De kan gjerne ligge lengre.