Her er en oppskrift på grillet makrell for 4 personer.

Dette trenger du:

4 ferske makreller

Marinade
1 løk
4–5 fedd hvitløk
2 dl extra virgin olivenolje
3 dl tørr hvitvin
1 dl hvitvinseddik
1 ss salt
1 ss sukker
1 ss tabasco
3 omdreininger med pepperkverna
1 ss paprikapulver.

Fremgangsmåte:

Start med å grille makrellen først, og så legge den i marinaden, for så å servere den kald.

Rens og vask makrellene. Når du skal grille fisk er det veldig lurt å ha en egen grillrist å ha fisken inni. Ellers vil den veldig fort gå i stykker. Smør risten med litt olivenolje før du legger i fisken.

Skjær opp løk og hvitløk i småbiter. Bland det sammen med resten av ingrediensene til marinaden i en vid bolle. Legg de ferdiggrillede makrellene i marinaden og la dem ligge der i minimum en halv time. De kan gjerne ligge lengre.