Her er grilltips for alle som er glad å grille maten sin.

Noen raske og viktige tips:

– Grill med sterk varme og snu kjøttet ofte. Kjøttet blir best ved sterk varme. Etter at kjøttet har fått en fin stekeskorpe, er det viktig at du snur kjøttet ofte.
– Husk å la grillen stå på et lunt sted! Fordi: trekk og vind kan gi ujevn varme.
– Husk å ikke stikke i kjøttet med en gaffel. Da kan den gode kjøttsmaken renne ut med kjøttsaften. Bruk grillklype når du griller.
– La grillen bli skikkelig varm før du begynner med grillingen. Dersom du griller med kull så la tennvesken trekke godt inn i kullene før du tenner på. La så kullene brenne til de er dekket av et grått askelag før du begynner å grille. Da får du best varme, og unngår at flammene brenner kjøttet.

– Pensle risten med matolje. For å unngå at kjøttet fester seg til risten kan du pensle den med olje. Vent gjerne med å legge på risten til du er klar til å grille.
– Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid. Kjøttet bør helst ha tilnærmet romtemperatur når du legger det på grillen. Ikke glem at frossent kjøtt må tines først.

Grilltips når du griller fisk eller skalldyr på grillen:

1. Grillen skal være ganske varm når du griller blekksprut og skalldyr, og middels varm for fisk.
2. Om du marinerer blekksprut: så skal den førs tørkes godt før du griller, ( Hvis ikke blir den nemlig kokt istedet for grillet.)
3. Pass på bruk god tid og ikke stresse med å bli for ferdig når du griller; grill heller i flere omganger enn å lesse på for mye. Det blir både vanskeligere å håndtere maten og grillen kan kjøles av.

Lykke til med en herlig grillsesong!