Havregrøt

Her er en enkel oppskrift på Havregrøt. Flott frokost til hverdager.
Det er fort å koke på plate eller i mikrobølge ovn.
Havregryn er glutenfri og passer «alle mager», godt egnet til frokoster, men kan også brukes til enkel lunsj eller middager.
Dette er en oppskrift for barn og voksne.

Havregrøt ingredienser:
30- 40 eller 50 gr pr porsjon lettkokte havregryn.
0,5 – 1 ts salt,
vann, ha i litt av gangen og få den grøttykkelsen du vil ha.
Evt. ha i litt melk, matfløte eller fløte.

Koketid ca 2 min, ha direkte over til serveringsskål.

Topp grøten med:
hakkede mandler, eller andre nøtter alt etter hva man liker/tåler,
kanel,
brukt sukker,
honning,
bringebær, jordbær eller andre friske bær,
bare litt melk, eller
solbærsaft er også godt i grøten, men da bør den koke opp med saft i.

Server grøt til frokost eller lunsj med noe av dette som topping.
Til en middag vil jeg foreslå at han i tillegg har litt spekemat evt. med erteflat brød til.
Rømme på toppen gir også god smak.

Prøv deg fra og finn din favoritt, lykke til.

Slik lager du havregrøt: