Her kommer en oppskrift på helstekt ørret fisk. Bruk den fisken du har ørret, laks eller hvit fisk.
Mange av de samme grønnsakene passer til all fisk. Du bruker de grønnsakene, som de som skal spise, liker.
Bruk en stor ildfast form i glass eller metall.
Her er det også brukt stekepose utenpå formen.
Helstekt ørret.
Grønnsaker til helstekt ørret:
gulrot, sellerirot, purre, fennikel,
dill, persille, salt, pepper.
Vask og skjær opp grønnsakene og legg de i bunnen på formen.
Vask og rens fisken. (hvis fisken har sjell, bør de skrapes av, hvis du skal servere skinnet)
Ha i salt, pepper hakket dill og persille inne i buken på fisken.
Legg fisken oppå grønnsakene, ha i vann i formen.
Tre en stekepose rundt hele formen, sett den i stekovn på 200 grader i ca 45 -60 min.
OBS! Hvis du skal servere fisk med sprøstekt skinn, stek fisken litt på sterk varme uten stekepose til slutt i stekeprosessen.
Server fisken sammen med grønnsaker, kokte poteter og evt. hvit saus eller hollandaisesaus.