Her er en kortversjon av det å lage hjemmelagde kjøttkaker. En enkel oppskrift som du fleste vil klare.
Kjøp inn kjøttdeig eller karbonadedeig eller begge deler som du så blander sammen.

Ellers kan du ha dette i kjøttkakene:

Løk, hakket i bilder,
Hvitløk, hakket i bilder,
Krydder: salt, pepper, paprika
Persille, hakket
1 egg,
litt hvetemel,
Bland dette sammen og lag kaker med en spiseskje som du former i hånden.
Legg kakene i en stekepanne og stek de på begge sider.
Når de er stekt legges de over i en kjele og ha i vann til det dekker kaken, kok kakene på svak varme ca 15 min.

Kok ut stekepannen med litt vann og ha over denne kraften i kjelen, dette gir god smak til sausen.
Ha i fløte og evt. sukkerkolør og maisenna til sausen blir passe tykk.
Server kjøttkakene med kokte poteter og grønnsaker.
Erter eller kålstuing er godt til, men alle grønnsaker er godt til.

Kjøttkaker kan også fryses og serveres litt senere.