Oppskrift på gode havrerundstykker, som du baker godt selv.

Disse er med valnøtter, eller andre nøtter etter eget ønske.

Rundstykkene egner seg til frokost, lunsj eller til kveldsmat.

Ingredienser:

400 g havrebrød mel,

150 g hvetemel,

50 g lettkokte havregryn,

20 g sesam frø,

100 g bremyk,

5 dl melk,

1/2 boks cottage chesse,

1 ss honning,

1 ts salt,

100 g nøtter, har her brukt valnøtter, men bruk de nøttene du vil eller bak uten nøtter.

Slik lages rundstykkene:

Ha alt melet i en kjøkkenmaskin.

Ta en kjele og ha i bremyk, melk, cottage chesse og honning i en kjele og varm den opp til fingervarmet væske.

Ta kjelen av varmen og smelt i gjæren, rør den til den er oppløst.

Sett på kjøkkenmaskinen og hell i forsiktig i væsken, pass på at det ikke spruter.

La deigen gå litt i maskinen, slik at alt er knadd godt sammen.

Sett deigen til heving, 30 -45 min, den skal da ha blitt betydelig større.

Ta den ut av bollen og elt den sammen, del opp til emner og trill de sammen til rundstykker.

Sett de på bakepapir i langpanne. La de etterheve ca 20 min. Evt. pensle med egg eller melk og ha på evt. sesam frø, solsikke frø, valmuefrø eller annet.

Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 -20 min.

Avkjøles før bruk.

Rundstykker egner seg godt til frysing.

Ta ut de som trengs, når du vil ha de.

Times på benken i ca 15- 30 min evt. varmes i ovnen ca 15 min.

Lykke til med baksten