Oppskrift på gode havrerundstykker, som du baker godt selv.
Disse er med valnøtter, eller andre nøtter etter eget ønske.
Rundstykkene egner seg til frokost, lunsj eller til kveldsmat.
Ingredienser:
400 g havrebrød mel,
150 g hvetemel,
50 g lettkokte havregryn,
20 g sesam frø,
100 g bremyk,
5 dl melk,
1/2 boks cottage chesse,
1 ss honning,
1 ts salt,
100 g nøtter, har her brukt valnøtter, men bruk de nøttene du vil eller bak uten nøtter.
Slik lages rundstykkene:
Ha alt melet i en kjøkkenmaskin.
Ta en kjele og ha i bremyk, melk, cottage chesse og honning i en kjele og varm den opp til fingervarmet væske.
Ta kjelen av varmen og smelt i gjæren, rør den til den er oppløst.
Sett på kjøkkenmaskinen og hell i forsiktig i væsken, pass på at det ikke spruter.
La deigen gå litt i maskinen, slik at alt er knadd godt sammen.
Sett deigen til heving, 30 -45 min, den skal da ha blitt betydelig større.
Ta den ut av bollen og elt den sammen, del opp til emner og trill de sammen til rundstykker.
Sett de på bakepapir i langpanne. La de etterheve ca 20 min. Evt. pensle med egg eller melk og ha på evt. sesam frø, solsikke frø, valmuefrø eller annet.
Stek i ovnen på 200 grader i ca 15 -20 min.
Avkjøles før bruk.
Rundstykker egner seg godt til frysing.
Ta ut de som trengs, når du vil ha de.
Times på benken i ca 15- 30 min evt. varmes i ovnen ca 15 min.
Lykke til med baksten