Her er det en oppskrift på hvordan lage fiskegrateng.
Her kan det brukes den fisken som er ønskelig, evt. en fiske rest som ligger i kjøleskapet fra dagen før.
Ta med barna vask, rens og skjær opp grønnsaker.
Det skal også lages hvit saus, den oppskriften er også med her.
Fiskegrateng fra grunnen av, kan være et hyggelig familiesamarbeid i vinter.

Hjemmelaget Fiskegrateng Oppskrift

Vår fiskegrateng oppskrift

Fisk: laks, torsk sei er fint i grateng,
Grønnsaker: gulrot. kålrot, sellerirot, purre eller annen løk
erter,
sitron,
salt, pepper evt. som her: dill og persille

Pasta: gjerne pasta med fiber
Revet hvit/gul ost til topping

Hvit saus:
bremyk,
hvetemel,
melk, evt. fløterester
ost, gjerne revet eller osterester blandes i sausen.

Slik stekes fiskegrateng:

Skjær alle grønnsakene som skal være med i biter og kok de litt i saltet vann noen minutter.
Kok også fisken, og kok pastaen.

Lag deretter hvit saus slik:
Smelt bremyk og ha i hvetemel, rør godt. Ta i melk litt og rør, mer melk og rør godt, det skal helst ikke bli klumper.
La sausen koke, slik at det til slutt ikke smaker mel, ha i salt, pepper og annet krydder. Her er det brukt dill og persille (tørket fra hagen).
Her er det også i ost. Er der rester av gulost i kjøleskapet , kan det bli godt i denne sausen.
Når sausen er ferdig ha i grønnsakene og pastaen ( men ikke kraften de er kokt i)

Legg et lag med saus og grønnsaker i ildfast form, et lag med fisk, deretter et nytt lag med sausen. På toppen er det godt med revet ost, det kan også brukes knust kavring. Stek fiskepuddingen i ca 30 til 40 minutter på ca 200 grader.

Server slik den er , eller med poteter, frisk salat eller brød/flatbrød.

Kjempegodt, Lykke til.

Du kan selvfølgelig lage din egen oppskrift og ta de grønnsakene du vil ha i. Dette er bare et forslag på oppskrift.
Fiskegrateng kan godt fryses, etter at den er kald, og varmes opp en annen dag.