Hjemmelaget Lasagne – En Smak av Italiensk Nytelse

Lasagne er en klassisk italiensk rett som smelter hjertet til mange med sin rike smak og saftige tekstur. Her vil jeg dele en deilig hjemmelaget oppskrift som vil glede både store og små. Selv om det tar litt tid å lage denne herligheten, er resultatet absolutt verdt innsatsen. Du kan også lage en stor porsjon og fryse ned for å ha til flere anledninger eller når familien har lyst på en smakfull middag.

Hjemmelaget Lasagne oppskrift

Ingredienser:

 • Karbonadedeig eller kjøttdeig – stekes i panne med olivenolje
 • Grønnsaker: Løk, purreløk og hvitløk – deles opp og stekes
 • Gulrot og sellerirot – deles opp i biter og stekes
 • Paprika – søt eller sterk – deles opp i biter og stekes
 • Hermetiske tomater og krydder: Salt, pepper, hvitløk, paprikakrydder, oregano eller andre krydder etter ønske
 • Lasagneplater
 • Hvit saus: Smør, bremyk eller margarin – smeltes og ha i hvetemel, rør dette sammen. Hell i melk litt av gangen og rør godt mellom hver gang. Ha i så mye melk til dette blir saus og la det koke opp, men må røres i hele tiden. Ha i revet hvit ost til slutt og rør rundt.

Fremgangsmåte:

 1. Start med å steke karbonadedeig eller kjøttdeig i en panne med olivenolje til det er godt brunet og gjennomstekt. Sett til side.
 2. I samme panne, stek løk, purreløk og hvitløk til de blir myke og gyldne. Deretter tilsetter du gulrot, sellerirot og paprika og lar det småkoke sammen med hermetiske tomater og krydder. La sausen bli fyldig og smaksrik.
 3. Nå er det på tide å lage den deilige hvite sausen. Smelt smør eller margarin i en kjele og rør inn hvetemel for å lage en jevn blanding. Hell i melk litt etter litt, og rør godt mellom hver gang for å unngå klumper. La sausen koke opp mens du stadig rører. Til slutt blander du inn den revne hvite osten for å gi sausen en kremet og deilig smak.
 4. I en ildfast form, begynn med å legge et lag med kjøttsaus i bunnen, deretter lasagneplatene. Hell over et lag med hvit saus og ost. Gjenta denne prosessen for å lage flere lag, helst minst 3 lag med lasagneplater.
 5. Topp det hele med et siste lag med kjøttsaus og strø over ekstra revet ost for å få en deilig og sprø overflate.
 6. Stek lasagnen i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter, eller til osten er smeltet og gyllenbrun.
 7. Server den varm og lun sammen med ferskt brød/loff eller en frisk salat for å balansere smakene.

Tips for Lagring:

Denne lasagnen kan fryses etter at den har blitt avkjølt. Det er lurt å fryse den ned i en ildfast form, slik at det er enkelt å sette den i ovnen etter opptining for en rask og deilig middag når som helst.

Konklusjon:

Den hjemmelagde lasagnen med ekstra krydder er et smakfullt mesterverk som vil begeistre ganen din. Med sitt rike fyll av kjøtt og grønnsaker, kombinert med den kremete hvite sausen og de lagdelte lasagneplatene, vil denne retten garantert bli en favoritt blant dine nærmeste. Så sett av litt tid til å lage denne herligheten, og nyt de deilige smakene av Italia rett hjemme i ditt eget kjøkken.

Bon appétit!