Dette er en diabetes oppskrift på hjertebrød som er veldig god!

Dette trenger du:
3 dl sammalt grov rug
100 g hvete, helkorn
4 dl vann
50 g gjær
3 dl rugmel
2 ss margarin
1 ½ ts salt
½ dl havrekli
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl havregryn
7-8 dl hvetemel
ca 3 ½ dl vann

Fremgangsmåte:

Start med å legge den sammalte rugen og hvetekornene i bløt i 4 dl vann natta over. Rør så gjæren ut i litt lunkent vann, og bland den sammen med rugen og hvetekornene som har stått i bløt. Tilsett resten av det lunkne vannet, rugmel, salt, havrekli, solsikkekjerner, linfrø, havregryn og en del av hvetemelet. Elt deigen ekstra god. Reguler konsistensen på deigen med hvetemel. Deigen skal ikke være for fast.

Deigbollen dekkes til med plast. La nå deigen stå å heve i omtrent 25-30 minutter. Ta den ut på bordet og del den i to. Form deigen til avlange eller runde brød. Legg dem i smurte former. Dekk dem med klede og la dem heve i 30 minutter. Snitt i emnene med skarp kniv. Strø over havregryn og solsikkekjerner før steking.

Stekes på nederste rille i ovnen ved 200°C i 35 – 40 minutter. Avkjøl på rist.