Oppskrift på hvetekringle uten melk.

Dette trenger du:

Deigen:

* 25 gr gjær
* 100 gr margarin uten melk
* 2 dl melk som tåles
* 1/2 dl sukker
* 1 krm salt
* 1/2 ts kardemomme
* 7 dl hvetemel

Fyll:

* 75 gr Margarin uten melk
* 2 ts kanel
* 3/4 dl sukker
* evt. rosiner eller eplebiter

Slik gjør du:
Smelt margarinen, ha i melken og varm dette fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett salt, sukker og kardemomme. Bland i mesteparten av melet. Elt deigen smidig med maskin eller for hånd.

Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.

Rør margarin, sukker og kanel til en glatt krem.

Elt deigen på melet bakeflate. Kjevle den ut til ca. 30 X 60 cm. Smør på fyllet. Strø eventuelt over litt rosiner eller eple om ønskelig. Rull leiven sammen fra den ene langsiden. Flytt den over på en stekeplate dekket med bakepapir. Form en kringle. Klipp opp små kutt på toppen av kringlen.

Dekk til med et klede og la kringlen etterheve i ca 30 minutter.

Pensle kringlen med vann eller melk som tåles.

Stek kringlen på nederste rille i ovnen, ved 200 grader, i ca. 25 minutter. Avkjøl.