Her er en kakeoppskrift på Islandskake.
Dette trenger du:
2 kopper sukker
4 eggehviter
2 kopper kokos
2 ss. hvetemel
1 ts. bakepulver
Slik gjør du:
Sukker og eggehviter piskes stivt.
Deretter tilsettes kokos, hvetemel og bakepulver.
Steketid: 150 grader i ca. ½ time på nederste rille.
Kok 1 pk. (250 gr.) svisker i litt sukkervann ca. 20 minutter.
Krem:
4 eggeplommer
100 gr. sukker
1 ts. vaniljesukker
1 dl. fløte
Alle ingrediensene blandes kaldt og settes over på svak varme og røres i til det tykkner. Tas av platen og avkjøles.
Slik settes kaken sammen:
Plasser kakebunnen på et fat. Ha på den gule kremen. På toppen av kremen legges det tett i tett med avrente svisker. Pisk 1/3 liter fløte med 2 ss. sukker og 1 ts. vaniljesukker til krem og ha på toppen av kaken. Kan pyntes med hakket eller reven sjokolade, eller kanskje du vil bruke sjokoladeblader?