Her er egentlig en diabetes oppskrift på ttaliensk brødsalat for 4 personer.
Dette trenger du:
1 båt hvitløk
1 aubergine
4 bifftomater
4 skiver mellomgrovt brød
1 agurk
1 rødløk
2 dl hvite bønner
(hermetiske eller ferdig kokte)
100 g sorte oliven
2 ss olivenolje
bladpersille
salt og pepper
Fremgangsmåte:
– Start med å skrelle hvitløk og kutt de i avlange flak. Skjær så opp auberginen i skiver.
– Del tomatene i to og stikk hvitløksflakene ned i dem. Legg auberginskiver på en stekeplate med bakepapir, og bak dem møre i ovnen i 30–40 minutter.
– Del brødet i grove stykker, rist det eventuelt og bland det i olivenolje.
– Del agurken på langs, fjern kjernene med en liten skje og skjær agurken i skiver. Skrell rødløken, del den i to, og kutt den i skiver
– Bland de bakte tomatene og auberginskivene med hvite bønner, agurk, rødløk, brød, oliven og persilleblader.
Smak til med salt og pepper, server straks som lun salat.
Noen tips: Legg salaten i en salatbolle med lokk. Ta med ristet brød ved siden av og tilsett rett før servering.