Dette er en oppskrift på italiensk pizzabunn.
Dette trenger du:
25 g gjær
2,5 dl fingervarmt vann (37 grader celsius)
7 dl (400 gram) hvetemel
1 ts salt
Fremgangsmåte:
– startdeig. Løs opp gjær i 1/4 dl vann. Tilsett 2 ss mel. Rør til glatt røre. Heves under klede i en halv time.
– Ha 6 dl mel i haug på bordet med en fordyping i midten. Hell startdeig, salt og resten av vannet oppi fordypningen og arbeid ingrediensene forsiktig sammen. Elt kraftig i minst 10 minutter. Når deigen er smidig formes den til en pølse som deles i 4 deler. Lag boller av disse og la dem heve til dobbel størrelse (I omtrentlig 2 timer) under klede.
– Elt hver bolle et par minutter. Trykk og klapp ut deigen med håndflaten til en tynn rund leiv. Avslutt med å trykke med knokene innenfor 2 cm fra kanten av pizzaen for å lage en fordypning. Nå kan pizzaen fylles. Drypp gjerne 2 ss god olivenolje over osten. Stekes midt i ovnen på 275-300 grader i ca 10-12 minutter.