Jordbærfromasj – En Forfriskende og Delikat Dessert

Sommeren er her, og det er tid for å nyte de deilige norske jordbærene på forskjellige måter. En av mine favorittmåter å bruke disse søte røde bærene på er å lage en forfriskende og delikat jordbærfromasj. Denne desserten er en sikker vinner som vil glede alle, og den er perfekt å servere på varme sommerdager eller som en spesiell avslutning på en festlig middag. La oss gå gjennom oppskriften slik at du kan imponere dine gjester med denne smakfulle godbiten.

Jordbærfromasj oppskrift

Ingredienser:

 • 3 egg
 • 70 g sukker
 • 1 liten boks kremfløte (3 1/2 dl)
 • 10 plater gelatin
 • 1 kurv jordbær (sørg for å ta av noen bær til pynt)

Slik lages denne desserten:

 1. Start med å piske egg og sukker til en luftig og kremet eggedosis. Dette vil gi fromasjen en deilig og lett konsistens.
 2. Pisk kremfløten stiv til den får en fyldig og luftig konsistens. Dette vil bidra til å gjøre fromasjen ekstra lekker.
 3. Lag en deilig jordbærjuice ved å presse jordbærene slik at de blir mer flytende. Alternativt kan du dele bærene opp i mindre biter.
 4. Legg gelatinplatene i kaldt vann for å mykne dem. Deretter koker du opp 1 dl vann, tar kjelen av platen og presser ut det kalde vannet fra gelatinplatene. Legg de myknede gelatinplatene over i det varme vannet og pisk til alt er jevnt og gelatinen er helt oppløst.
 5. Bland den piskede eggedosisen, den stivpiskede kremfløten, jordbærjuicen og den oppløste gelatinen sammen i en bolle. Rør godt slik at alle ingrediensene er godt blandet.
 6. Fordel den herlige røren i kuvertglass eller en større bolle, slik at gjestene kan forsyne seg selv. Sett desserten i kjøleskapet og la den stå til den er stiv.
 7. Når fromasjen er stiv, er det på tide å pynte den. Legg noen skiver jordbær på toppen for en fristende og fargerik dekorasjon. Du kan også pynte med revet sjokolade eller annen kakepynt etter ønske.
 8. Denne fantastiske jordbærfromasjen kan serveres som den er eller med en ekstra porsjon krem på toppen, avhengig av dine gjesters preferanser. Den passer også utmerket som en dekadent kake til kaffen.

Nå er det bare å nyte den deilige jordbærfromasjen og la smakene av sommeren danse på tungen. Denne delikate desserten vil garantert bli en favoritt hos dine gjester, og du vil glede deg over å servere den igjen og igjen. Så sett i gang på kjøkkenet og la jordbærene få skinne i denne fantastiske fromasjen!

God sommer og god matlaging!