Her er en oppskrift på kalkun og grønnsaker i kokossaus som passer perfekt når du vil lage ekstra god mat, når du for eksempel skal ha gjester på middag.
Dette trenger du:
4 pers.
500 g kalkunbryst i strimler
Marinade:
4 hvitløk, presset
1 ss. sterk karri
Saften av ½ sitron
Videre:
8 hvitløk, skrellet og halvert
olje
2 dl kokosmelk
2 ss. fiskesaus
2 gulrøtter
2 rød paprika i tynne strimler
1 ss. sesamfrø
Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
Rør ingrediensene til marinaden sammen. Legg kjøttet i en frysepose og hell på marinaden. Masser marinaden godt inn i kjøttet og la det marineres i kjøleskapet i minst 6 timer, helst over natten.
Ha hvitløken i en kjele med vann og kok dem i 10 minutter. Ta fra kjelen og tørk de. Ha i olje i en stekepanne eller i en wok og stek kalkunkjøttet. Hell over hvitløken og la dem koke litt mens du rører. Hell i kokosmelk og la det koke i 3-5 minutter under omrøring kontinuerlig. Tilsett fiskesaus og smak det til med krydder som salt og pepper.
I en annen panne varmer du opp litt olje. Ha i gulrøtter og paprika og stek dem litt mens du rører, smak til med salt og nykvernet pepper. Dryss sesamfrø over og la det koke litt. Server grønnsaker til kalkun kjøtt.