Oppskrift på kalkunfilet med pærer og fiken.
Dette trenger du:
* 600 g kalkunfilet
* 2 pærer, skrelte, delt i biter
* 2 friske fiken, hver delt i fire
* 100 g blåmuggost
* 1 ss honning
* 3 poteter (gjerne blå kongo)
Kompott:
* 2 epler, kuttet i båter
* 2 rødløk, kuttet i tynne båter
* 1 ss epleeddik
* 1 ss sukker
* 1 dl juice
Sjy:
* 1 pose sjysaus
* sherry
Slik gjør du:
1. Start med å brune kalkunfileten på begge sider i litt olje i ei varm panne.
2. Stek videre i stekeovn i 20 minutter på 170 grader og la hvile i fem minutter før den skjæres i skiver.
3. Skrell pærene, og del dem i biter, stek dem møre i panne med litt olje på middels varme, før fiken tilsettes. Ta pannen av varmen, rør inn honning. Smak til med salt og pepper.
4. Skjær potetene i løvtynne skiver og stek dem sprø i nøytral olje.
5. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Kompotten:
1. Ha sukker, eddik og juice i en kjele og kok opp. Tilsett løk, la putre i fem minutter. Tilsett epler, og la dem trekke i to minutter.
2. Fres løken blank i litt olje, tilsett sukker, eddik og juice.
3. Kok under lokk på middels varme i ca. fem minutter og tilsett eplene.
4. Rør om og la det trekke i to minutter.
Sjyen/Sausen:
Lag sausen etter anvisning på pakken og smak gjerne til med sherry.