Oppskrift på stekte kamskjell med blåskjell- og karrisuppe!
Dette trenger du:
* 4 kamskjell
* 1 kilo blåskjell, renset
* 1 ss olivenolje
* 4 dl hvitvin
* ½ løk, finhakket
* 2 dl fløte
* 1 ts karri
* 2 porsjoner couscous
* 1 eple
Slik gjør du:
1. Kok couscous.
2. Ha løk i en kjele med olivenolje og vin. Varm opp, tilsett blåskjell, legg på lokk og la det koke til skjellene har åpnet seg. Rist på kjelen en gang imellom.
3. Sil kokekraften av skjellene. Bland i fløte og karri. Kok opp og la trekke uten lokk i 4–5 min. Smak til med salt og pepper.
4. Pill blåskjellene ut av skallet, bland dem med eple kuttet i små terninger og couscous
5. Stek kamskjellene i varm panne med litt olje i ca. 2 min. på hver side, krydre med salt og pepper.
6. Skum opp suppen med stavmikser før servering.